Thursday, 26 November 2015

What Is Your Blood Type?

Hello!!!
Annyeonghasaeyo

Lamanya tak menziarah. Wallaweh.

Tahniah kepada diri sendiri kerana akhirnya berjaya jugak ingat password blog ni. Terkejut? Lina memang seorang yang dilahirkan untuk tidak mengingati password2 yang direka cipta sendiri. Banyak sangatlah nak ingat. Hahahhaha

Okey entry kali ini nak share some information  about our blood type. Btw last Monday on 23 Nov, Lina ada buat program derma darah kat fac and im the leader. Clap clap clap sikit.... Bunyi sorak2 sikit... 
Ouh thank you thank you... :)




Ok, back to our topic. Guys, do you know there's blood diet after do blood donation? Dont know??  Ok let me share the info ok.

You guys can refer to this table for blood diet but make sure your category first!!!

Nak tahu jugak tak personality korang according bloof type? 
Teruja tak? Tak sure la sebenarnya betul ke tak taw. Maybe the person who did this based on he/her research.

So sama tak???

Aku darah O tapi takde pun ciri-ciri nak jadi PM. Nak jugak bagi rakyat rasa nasib dorang terbela.



So disebabkan Lina and the geng organizer untuk program derma darah tu, so kiteorang buat sukahati jela nak buat apa... Hahahaha. tapi bukan buat apa sangat pn main check2 darah and turun naik penimbang berat tu jelaa.. Tapi stop main bile tengok officer tu macam tak brapa nak manis je muka dia. Elleh takut rosak la tuhhh... Kami tak beratlah!!!!! Fine fine kami turun......

Dalam hati aku gelak-gelaklah jugak sebenarnya sebab aku tak derma darah pun hari tu and i never a donor before. Takutlah kena jarum. Masa nak test darah pun dah sakit inilah pulak nak derma. Tapi i suspect nurse yang jaga table tu saja buat sakit sebab nak marah i tak menderma.... Heh suka hatilah kan.. Darah i ok darah i..

I yang kurus ni disuruhnya derma. Tak make sense langsung... Hahahahaha
O blood type.

Rasa sakit nak keluarkan darah tu sama je rasa sakit terhiris tangan dengan pisau. Serius sakit taw. Tapi tipu sangat nak hiris tangan sendiri pulak kan semata-mata nak tahu jenis darah. 

So far dah tahu dah sikit info tentand darah korang? harapnya membantulah.. 
I bukannya student medic nak explain banyak-banyak. Just share apa yang i tahu jee. 

Next entry nak crita pasal program tu plak from a to z. 

Nak cepat-cepat habis entry ny sebenarnya sebab nak pergi basuh kain... malasnyaaaaaa.. 
Yes, teruna-teruna i memang pemalas so jangan pilih buat jadi bini korang ye! membazir sebab hantaran untuk i mahal!!!