Thursday, 26 November 2015

What Is Your Blood Type?

Hello!!!
Annyeonghasaeyo

Lamanya tak menziarah. Wallaweh.

Tahniah kepada diri sendiri kerana akhirnya berjaya jugak ingat password blog ni. Terkejut? Lina memang seorang yang dilahirkan untuk tidak mengingati password2 yang direka cipta sendiri. Banyak sangatlah nak ingat. Hahahhaha

Okey entry kali ini nak share some information  about our blood type. Btw last Monday on 23 Nov, Lina ada buat program derma darah kat fac and im the leader. Clap clap clap sikit.... Bunyi sorak2 sikit... 
Ouh thank you thank you... :)




Ok, back to our topic. Guys, do you know there's blood diet after do blood donation? Dont know??  Ok let me share the info ok.

You guys can refer to this table for blood diet but make sure your category first!!!

Nak tahu jugak tak personality korang according bloof type? 
Teruja tak? Tak sure la sebenarnya betul ke tak taw. Maybe the person who did this based on he/her research.

So sama tak???

Aku darah O tapi takde pun ciri-ciri nak jadi PM. Nak jugak bagi rakyat rasa nasib dorang terbela.



So disebabkan Lina and the geng organizer untuk program derma darah tu, so kiteorang buat sukahati jela nak buat apa... Hahahaha. tapi bukan buat apa sangat pn main check2 darah and turun naik penimbang berat tu jelaa.. Tapi stop main bile tengok officer tu macam tak brapa nak manis je muka dia. Elleh takut rosak la tuhhh... Kami tak beratlah!!!!! Fine fine kami turun......

Dalam hati aku gelak-gelaklah jugak sebenarnya sebab aku tak derma darah pun hari tu and i never a donor before. Takutlah kena jarum. Masa nak test darah pun dah sakit inilah pulak nak derma. Tapi i suspect nurse yang jaga table tu saja buat sakit sebab nak marah i tak menderma.... Heh suka hatilah kan.. Darah i ok darah i..

I yang kurus ni disuruhnya derma. Tak make sense langsung... Hahahahaha
O blood type.

Rasa sakit nak keluarkan darah tu sama je rasa sakit terhiris tangan dengan pisau. Serius sakit taw. Tapi tipu sangat nak hiris tangan sendiri pulak kan semata-mata nak tahu jenis darah. 

So far dah tahu dah sikit info tentand darah korang? harapnya membantulah.. 
I bukannya student medic nak explain banyak-banyak. Just share apa yang i tahu jee. 

Next entry nak crita pasal program tu plak from a to z. 

Nak cepat-cepat habis entry ny sebenarnya sebab nak pergi basuh kain... malasnyaaaaaa.. 
Yes, teruna-teruna i memang pemalas so jangan pilih buat jadi bini korang ye! membazir sebab hantaran untuk i mahal!!!


Monday, 9 July 2012

BUTTERFLY

butterfly


Ketika waktu mendatangkan cinta
Aku putuskan memilih dirimu
Setitik rasa itu menetes
Dan semakin parah

Bisa ku rasa getar jantungmu
Mencintaiku apa lagi aku
Jadikanlah diriku
Pilihan terakhir hatimu

Butterfly terbanglah tinggi
Setinggi anganku untuk meraihmu
Memeluk batinmu yang sempat kacau
Karna merindu

Butterfly fly away so high
As high as hopes I pray
To come and reach for you
Rescuing your soul
that previous messed up touching me and you

Jalan ini jauh
Namun kita tempuh
Bagai bumi ini
Hanya milik berdua

Biar ku berlebihan
Mendekatimu
Namun ku tunggu




p/s : just sharing, nothing to say..


Wednesday, 9 May 2012

..........untuk kamu.......



....assalamualaikum....


hye untuk semua... entry kali ny untuk someone yang selalu hargai saya (selain teman rapat saya)..
( dia ny kwn saya jgak tapi xberapa rapat la... ) hehehehhe....



nak tahu siapa dia ny???

tengok sini :

NAZATUL HUSNA BINTI SAHARUDDIN
(sorry awk klu salah spelling)hehehehehhe....
 
 
 
una, sorry saya cilok awk punya pic ny kat fb...hehehe... dunt worry sy simpan leklok taw.. :)
 
 
 
i just wanna say :
THANK YOU SO MUCH!!!
awk selalu de ngan saya... kalu pape, awk bg semangat kat sy wlaupun antara kita xpernah rapat...
thanks juga sbb awk hargai sy mcam kawn awk... sy sayang awak una...mmmuuaahhh 4 u my dear..
 
una, saya harap awk akan dapat kebahagiaan.. InsyaAllah itu tetap akan jadi milik awk... macam pic kat atas tuu, sy xsbar nak tengok awk makeup cantik2 n pkai baju lawa2... mknanya sya xsbar nak tngok awk khwin la..hehehehe..mesti comel cam kata atas tuuuu...( ntah2 lg cantik..) kuikuikui...
 
 
 
P/s : awk thanks sgt2 yea.. btw jgn bg taw2 sape2 ttg blog sy ny... <3

Friday, 23 March 2012

Jakun Majnun

hello2...first time dalam hidup aku de blog..cam jakun jerw aku ny kan???
hahahaha...ntah pape jerw aku ny...
pasny confrim la aku kemaruk ngan blog plak..dlu berfesbuk..nak twitter cam xbrape best sbb xdpat nak connect kat hp...n now berblog2 la plak...
hahahha...selalu la jwbnye aq update...
so for those following my blog,u r invite for read n comment..
aq ny pn bkn la terer sgt bab blog2 ny,so spe2 yg mmg dah terer cam mkan kcang tuu pllisss ajar sy ea...hehehehe....

this only short story for 1st entry...nnt pape,sy...eh sy ker???hahahha...bek jer rse...aku update lg ea...caw cin caw....
yeeehhaaa.. :)